Hai-hui prin România, 2014

…hai-hui pe străzi,  cu aer curat parcă mult prea curat pentru  salariile noastre modeste…

…ore…pauză mică… ședință, pentru art. cutare și cutare din lege…dar la noi nu este cazul….totuși….mai facem un  rând de ședințe, la fiecare clasă.

Suntem certați la grămadă… ptr. că o învățătoare în București, nu știe să vorbească cu părinții sau ignoră legea…. păi…. afară domnilor!!! Să nu mai predea în viața ei!

Ați prins hoțul cel mai mic și neînsemnat dintr- un  număr nedefinit… Bravo! Reporterii aleargă după senzațional…. Miniștrii  dau legi,  apoi le modifică. V-ați câștigat ptr. azi pâinea albă…

Dar cum rămâne cu mulțimea de oameni modești și cinstiți, care vă primesc în fiecare dimineață copiii la școală cu zâmbetul pe buze… de la cei care pun creionul în mână și până la cei care-i învață să socotească, să deseneze o figură geometrică, să vorbească la început tare cu multă siguranță, apoi să-și exprime punctul de vedere, să fie siguri pe ce construiesc sau afirmă, să poată argumenta, să redacteze  o compunere… apoi un eseu, îi învață să zâmbească…să fie fericiți!!!….

N-ati primit niciodată inimioare colorate, diplome, premii, desene, scrisori….

Păi nici nu știți ce ați pierdut!!!

Cunosc numai oameni cinstiți…sunt mândră că am colegi pregătiți, serioși, preocupați să modeleze suflete, să îndrume pașii nesiguri dar hotărâți ai unor elevi aflați poate mult prea devreme în situații delicate. Din salariile noastre modeste le-am cumpărat uneori  lucruri neînsemnate ptr. noi, dar importante ptr. ei.

N-o să pot uita privirea Mitruței, care striga tare…N-am avut niciodată cizme noi! N-a filmat nici o televiziune asta pentru că lucrurile bune, nu sunt interesante!!!

Cunosc o grămadă de situații asemănătoare… Cu sau fără părinți acasă, cu sau fără pachet în ghiozdan…de cele mai multe ori îndatorați sau maturizați  forțat, elevii noștri, ne-au primit în viața lor cu multă bucurie…și suntem atât de fericiți că această apropiere îi ajută să-și găsească un rost în viață!!!

Când o să știți să prețuiți copiii, o să puteți să vă bucurați de ceea ce ei vă pot oferi cu adevărat!

…hai-hui pe străzi cu are curat… într-un neînsemnat orășel de munte… în care copiii sunt extrem de importanți…. pentru că generează fericire!

Cam asta-i România mea, în 2014 !

Anca Preduș-Ruva

Facebook Comments
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Hai-hui prin România, 2014

  1. Vasi M spune:

    Acum am citit articolul (deh, sunt în concediu, în Germania…..!), ia-mă și pe mine în revolta ta ….! Ai perfectă dreptate, se scoate în față răul, mârlănia și incompetența. Mă bucur de lucrurile superbe făcute pentru copii și rămase în anonimat, pentru că mulți nu merită să afle că există….

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.