Povestea câmpurilor cu diamante

(Această poveste a fost popularizată de dr. Russel Herman Conwell, 1843-1925)

Cu multe secole în urmă, în Persia, un fermier asculta fascinat istorisirea unui necunoscut. Povestea era despre un “diamant”.

Conform povestitorului, diamantul era “o picătură înghețată de lumina”, o nestemată atât de prețioasă, încât oricine ar fi descoperit o mină de diamante ar fi fost mai bogat ca un rege.

Până atunci fermierul nu auzise niciodata de diamante, dar acum ardea de dorința de a pune mâna pe o asemenea comoara.

Întâmplător el deținea multe ogoare și livezi, fiind un om bogat. Totuși, din clipa în care a auzit de diamante s-a simțit un sărăntoc. Nu putea sa aibă singurul lucru pe care îl dorea cu adevărat.

Gândul la diamantele care așteptau sa fie descoperite undeva în lume nu-i dădea pace nici în somn.

De aceea, într-o buna zi și-a vândut pământurile și a pornit în căutarea lor.

A rătăcit de-a lungul și de-a latul continentului, dar nu a găsit diamantele dorite. În cele din urmă sărac lipit, bolnav și disperat, se aruncă într-un râu și se înecă.

Între timp, în Persia, cel care-i cumpărase ogoarele a facut o descoperire neașteptată. El a găsit un diamant într-un bolovan negru. Cercetările următoare au dezvăluit că pe acele pământuri existau literalmente hectare de diamante.

Cu timpul, proprietatea respectiva a ajuns să fie cea mai mare și mai bogată din lume.

Aspectul asupra căruia insista dr. Conwell a fost că, deși fermierul a avut în proprietate un câmp de diamante, a făcut greșeala de a nu explora cu atenție ceea ce poseda, înainte de a fugi spre altceva, așteptând să-i fie mai bine altundeva.

Convingerea mea este că în fiecare din noi există câmpuri cu diamante ce trebuie descoperite, apoi diamantele trebuie șlefuite.

E o muncă grea dar care merită făcută.

Pentru tine ce ar reprezenta (metaforic vorbind) un câmp cu diamante? Dar șlefuirea diamantului?

Facebook Comments
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.