Azi „dau din casă”

Poate unii dintre voi știți că fiică-mea Maria este în clasa a 6-a.

Dar nu asta e important. Important este că Maria face parte dintr-o generație de sacrificiu pentru că este prima generație care a experimentat clasa zero.

Este generația care a luat în piept schimbarea programei și în fiecare an școlar, cu excepția anului curent, generația Mariei a început școala fără manuale. Apăreau manualele prin luna octombrie sau noiembrie, dacă nu și mai târziu, în semestrul al doilea.

Dar și ăsta este un lucru peste care trecem.

Problemele adevărate abia acum încep… Mai în glumă sau mai în serios… chiar mă refer la probleme… problemele de geometrie.

Scriu aceste rânduri pentru elevii obișnuiți care vor să înțeleagă această disciplină despre care unii ciudați afirmă că este frumoasă.

Daaa! Geometria este frumoasă!

Nu pentru că îmi place mie ci pentru marele beneficiu pe care îl aduce dezvoltării intelectuale și pentru „ordinea” pe care o face în creier.

Dar nici despre asta nu vreau să-ți vorbesc acum.

Vreau să-ți povestesc despre cum poți lega anumite noțiuni și cum poți face conexiuni între diferitele tale cunoștințe astfel încât rezolvarea problemelor de matematică să devină o activitate frumoasă.

Azi „voi fi scurt” pentru că vreau să-ți trezesc interesul și, în cazul în care reușesc, vreau să te ajut și în viitor.

Cum? Îți voi spune în pdf-ul de mai jos:

din casă- geometrie

P.S. După ce parcurgi materialul să-mi spui te rog părerea ta și cum preferi să revin cu astfel de articole, în format scris sau video,

Mulțumesc,

Ruva Gabriel

Facebook Comments
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.