La mulți ani!

Iată că a mai trecut un an. Este ajunul anului nou și vreau să aștern câteva gânduri pentru cititorii acestui blog.

Mai exact, pentru copiii isteți: bucurați-vă de fiecare clipă și nu uitați să ieșiți afară și să vă jucați. Jucați-vă cu prietenii, cu animalul de casă preferat, cu jucăria preferată, jucați-vă singuri! Pentru că jocul este extrem de important în dezvoltarea voastră.

Apoi, asumați-vă responsabilități.

Adică, înainte de a ieși la joacă îți poți întreba părinții dacă este vreo treabă de făcut în casă pe care o poți face tu. Și nu trebuie să fie o corvoadă să faci curățenie în camera ta, de exemplu. Îți poți imagina că faci parte dintr-o echipă de super-eroi și treaba pe care o faci este de fapt o misiune extrem de importantă de care depinde viitorul echipei. Sau îți poți imagina orice vrei tu. Crede-mă, ești extrem de creativ!

Și nu în ultimul rând: învățați!

Pentru că, va veni o vreme când vă veți câștiga singuri pâinea și cel ce vă va plăti va întreba: ce preț ai pus tu pe educația ta, adică pe tine? Și dacă tu ai pus preț pe tine, adică pe educația ta, va pune și el; iar dacă tu nu te prețuiești, de ce ar face-o altcineva?

Și poți învăța cu bucurie! Nu crezi? Hai să te întreb: știi să mergi pe bicicletă? Dacă da, ai mers la bicicletă, te-ai urcat pe ea și asta a fost? Sau ai căzut de nenumărate ori până când ai reușit să te menții în echilibru?

Ei bine, procesul acela marcat de dorință și perseverență, de căzături, de încercări și erori pe care le-ai corectat în timp, se numește învățare. Da! Ai învățat să folosești bicicleta! Ai învățat!

Aplică principiile învățării mersului pe bicicletă atunci când înveți orice și vei fi mulțumit. Crede-mă!

Dar, este ajunul anului nou!

Să începi noul an sănătos și cu visuri mari,

LA MULȚI ANI!

Și mai vreau să urez „LA MULȚI ANI!” și părinților, rudelor mai mult sau mai puțin apropiate și prietenilor de orice vârstă a tuturor copiilor isteți. Bucurați-vă împreună de această călătorie numită simplu… „viață”.

Facebook Comments
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.