Despre noi

Bine ai venit pe copilistet.com!

Dacă ești pentru prima dată pe acest site, descoperă în următoarele rânduri câteva lucruri despre noi și despre ce vrem să facem.

Cine suntem: Ruva Gabriel și Ruva Anca, implicați în procesul de educație ca părinți și ca dascăli.

Aceste două „responsabilități” ne-au făcut deosebit de receptivi la problemele și lipsurile sistemului de educație, iar ceea ce vrem noi să facem este legat de alternative.

Întrebarea de la care a pornit totul e simplă: „cum pot ajuta cât mai mulți oameni, făcând ceea ce fac deja?”

Încercând să dăm răspuns acestei întrebări s-a născut proiectul „COPIL ISTEȚ”.

Pentru că un copil isteț se descurcă foarte bine la școală dar și după terminarea ei.

Sunt convins că nu-ți sunt străine cazurile unor copii de „nota 10” la școală, care au eșuat din păcate la „școala vieții” și invers, cunoști poate oameni de succes care nu au ieșit în evidență cu nimic în timpul școlii.

Prin varianta online a proiectului „Copil isteț” venim în sprijinul copiilor care au nevoie de ajutor la matematică (în prezent) și alte discipline (în viitor), prin crearea și postarea unor lecții video.

Cum ideile evoluează, am decis ca lecțiile video să fie postate pe youtube și organizate sub forma unor cursuri sau capitole ce urmăresc programa școlară pe o platformă separată, unde să adăugăm și materiale audio sau în format scris. Deocamdată site-ul este în lucru.

Pe actualul blog (copilistet.com) o să postăm în continuare articole și o să abordez teme ce țin atât de educația clasică, formală, cât și de educația nonformală.

Vom oferi modele de reușită atât la școală cât și la școala vieții. Acolo unde experiența noastră este insuficientă vă vom spune despre oamenii sau cărțile care ne-au inspirat să mergem mai departe, să evoluăm.

În același timp ne dorim să știm cum vă putem ajuta, de aceea te vom încuraja să-ți spui părerea despre subiectele abordate, să ceri lămuriri sau să ne spui care sunt problemele cu care te confrunți, ca să te putem ajuta.

Pentru a fi la curent cu ultimele postări, completează formularul de abonare de mai jos.

 

Intră în comunitatea noastră!

* indicates requiredFacebook Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.